Tilauskakku rippijuhliin. Ohje on sekasopan Marielta. Vaihdoin vain pohjan keksit gluteenittomiin kekseihin.
1359347.jpg
Tässä vielä ohjetta:

pohja:

200g gluteenittomia keksejä

75g voita tai margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

kuorrute:

2dl mangososetta (esim. pilttiä)

2 liivatetta

2 rkl vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose ja sekoita. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään noin puoleksi tunniksi. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.