Kakkuvuokana toimii Citymarketista ostamani kertakäyttöinen kakkuvuoka.
Tämä määrä mahtuu yhteen normaalin kokoiseen kakkuvuokaan, mutta itse tein tällä ohjeella kaksi pientä kakkua. Ohje on melkein sama kun aikaisemmassa suklaakakussa, vain hieman muunneltuna.
Daim-suklaakakku
150 g suklaata
75 g daim-suklaata
200 g voita
4 kanamunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Laita suklaat ja voi kattilaan, levyn päälle. Anna niiden sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulanut, nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä.Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Yhdistä suklaaseos ja munavaahto, lisää sitten jauhot taikinaan siivilän läpi. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrutukseen:
n. 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl vaniljakreemi/vaniljakastikejauhetta
n. ½ dl maitoa
Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon vaniljakreemi/kastikejauhe. Kaada sekaan n. ½ dl maitoa ja lisää enemmän, jos kuorrutus on liian kovaa.
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja koristele.
Kommentit