Eipäs ole pitkään aikaa tullut päivitettyä blogia, nyt kun koulukin on taas alkanut ja on ollut kaikennäköistä muuta puuhaa. Eilen sain kuitenkin inspiraation leipomiseen ja väsäsin sitten tälläisen juustokakkusen. Veljeni ehdotti appelsiini-suklaa yhdistelmää ja siitä se sitten lähti :D

Appelsiini-Suklaajuustokakku
1870817.jpg

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g sulatettua voita tai margariinia
100 g Pähkinäsuklaata murusina
1 rkl kaakaojauhetta

Suklaatäyte:
200 g tuorejuustoa
1 prk smetanaa
200 g maitosuklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
3 rkl maitoa
3 liivatelehteä
2 dl kermaa


Appelsiini-täyte:
200 g tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
100 g  appelsiinimarmeladia
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
3 rkl appelsiinimehua
4 liivatelehteä
2 dl kermaa



Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva, suklaa sekä kaakaojauhe. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjamassa tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita kylmään.

Tee sitten suklaatäyte.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto sekä smetana keskenään. Lisää seokseen sokerit sekä kaakaojauhe. Kuumenna maito. Purista liivatteista liiat vedet pois ja sekoita ne maitoon. Kaada maito täytteeseen ja sekoita kunnolla.  Sulata suklaa ja lisää sekaan. Vatkaa kerma ja lisää se täytteeseen. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, levitä tasaisesti ja laita kylmään.

Laita liivatteet kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto, maitorahka, appelsiinimarmeladi sekä sokerit keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu ja sekoita siihen liivatteet. Kaada mehu täytteeseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada appeliinitäyte suklaatäytteen päälle. Anna hyytyä hetki kylmässä ja levitä lopuksi loppu suklatäyte päällimmäiseksi.

Anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti, mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoan reunoista veitsellä. Ota kakku irti vuoasta ja koristele kaakaojauholla.

1871020.jpg