Olen jo pitkään halunnut tehdä uunissa paistettavan juustokakun. Tartuin tuumasta toimeen, kun löysin Kotiliedestä (nro 13/2008) kivan reseptin.
1805043.jpg
Lisäsin kakun päälle vaahdotettua flora vanillaa, jonka jälkeen vasta koristelin sen vadelmilla.

Pohja:
200g valkosuklaa-vadelmakeksejä (Walkers) tai kaurakeksejä
(itse käytin Jyväshyvän kaurakeksejä)
75g voita tai margariinia

Täyte:
200g Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk (200g) vaniljatuorejuustoa
(itse käytin 400g maustamatonta tuorejuustoa)
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuohukermaa
3 munaa
2 dl vadelmia

Koristeluun:
3-4 dl vadelmia
(1-2 dl mustikoita)

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita rasva kekseihin ja painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa tuorejuustot ja sokerit notkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Ripottele jauhot tuorejuustoseokseen ja sekoita. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja nostele lopuksi kermavaahto sekaan. Levitä 1 dl vadelmia keksipohjalle, kaada juustomassa päälle ja ripottele loput vadelmat massan päälle. Paista 175 asteessa reilu tunti. Koristele jäähtynyt kakku marjoilla.