Tässä herkullinen (vaikka itse sanonkin) kakku, jonka tein synttärilahjaksi äidilleni.
ONNEA ÄITI<3!
1081425.jpg
1081426.jpg
Tässä ohje helppoon, aika pieneen, kakkupohjaan:

3 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½  tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Voitele vuoka (halkaisija 22cm) ja jauhota se korppujauhoilla. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä muna-sokerivaahtoon, välillä varovasti käännellen ja sekoittaen. Varo sekoittamasta liian rajusti, ettei vaahto laske. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 min. Kypsyyttä voi kokeilla vaikka jollain tikulla. Paina tikku kakkuun melkein pohjaan asti ja vedä pois, jos siihen jää taikinaa, kakku on vielä raaka.

Suklaatäyte:

200 g tummaa suklaata

1½ dl kuohukermaa

1 dl vispikermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kuohukermaa kattilassa, mutta älä keitä. Ota kattila pois levyltä ja sulata suklaat joukkoon paloina. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna noin 2 rkl vettä kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota kuuman veden joukkoon. Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon myös kermavaahto ja suklaaseos.

Appelsiinimousse:

2 dl kermaa

200 g appelsiini- tai maustamatonta tuorejuustoa

200 g maitorahkaa

5 liivatelehteä

appelsiinin kuorta raastettuna

½-1 dl sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sitten vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon sokeri ja puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna (Laita kuorta enemmän, jos käytät maustamatonta tuorejuustoa).
Kuumenna 3 rkl vettä kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota kuuman veden joukkoon. Lisää liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Ja vielä lopuksi lisää kermavaahto mousseen.


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kokoa se vuokaan. Kostuta pohja appelsiinimehulla. Levitä toiseen kerrokseen suklaatäytettä ja toiseen appelsiinimoussea. Anna hyytyä noin 3 tuntia. Sitten voit otta kakun vuoasta pois ja koristella.

Koristelin kakun suklaakuorrutteella, tomusokeri-vesiseoksella, kultaisilla sokerikuulilla ja kukkasilla, joita tein lidlin hedelmätoffeesta (Marien blogilla vinkkejä). Pursotukset on tehty kermavaahdosta, johon lisäsin tuorejuustoa, appelsiinin kuorta ja hieman kaakojauhetta.