Tämän kakun tein serkkuni valmistujaisjuhliin siskoni kanssa painonvartijoiden reseptillä.

699399.jpg
Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl omenatäysmehua (tai laimennettua sitruunamehua)

Täyte:

6 dl (300g) tuoreita tai pakastettuja vadelmia

Kuorrutus:

2 ½ dl rasvatonta maitoa
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1dl sokeria
2 rkl ohratärkkelystä
½ tlk (125g) maitorahkaa
80 g maitosuklaata rouhittuna

Vuokaan:

2 tl margariinia
2 rkl korppujauhoja

1. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon  muutamassa erässä kevyesti sekoittaen.
2. Voitele pyöreä kakkuvuoka  (halkaisija 22-25cm) margariinilla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä kiinteä. Kumoa kakku kuumana vuoasta ja anna jäähtyä.
3. Valmista kakun paistuessa kuorrutus. Sekoita maito, kaakaojauho, sokeri ja ohratärkkelys kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrutus sakenee, Hauduta vielä 2 minuuttia. Ota pois levyltä, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon maitorahka.
4. Leikka kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta kukin omenamehulla. Levitä alimmalle kakkulevylle noin ½ dl kuorrutusta ja ripottele päälle puolet vadelmista.
5. Aseta keskimmäinen kakkulevy vadelmien päälle ja levitä sille noin ½ dl kuorrutusta ja vadelmia.
6. Laita ylin kakkulevy päällimäiseksi ja levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille. Koristele rouhitulla suklaalla (ja vadelmilla).