Piti leipoa jotain, mihin saisin laitettua tekemiäni marsipaanikukkasia. Tämä ohje on napattu Maittavat suklaaherkut -kirjasta (s. 28). Itse suklaakakku oli mielestäni todella hyvää, mutta vaahtokarkkikuorrutus ei ollut minun mieleeni.
736076.jpg
736078.jpg

Suklaa-Vaahtokarkkikakku     

85 g suolatonta voita

2½ dl hienoasokeria

½ tl vaniljatiivistettä

2 munaa

85 g tummaa suklaata

1½ dl piimää

2½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

ripaus suolaa

Kuorrute:

175 g vaahtokarkkeja

1 rkl maitoa

2 munanvalkuaista

2 rkl hienoasokeria

Vaahdota voi, sokeri ja vaniljatiiviste kuohkeaksi. Vatkaa sitten vähitellen joukkoon munat. Sulata suklaa, lisää siihen piimä ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola toiseen kulhoon. Lisää suklaaseosta ja jauhoseosta vuorotellen munaseokseen. Laita taikina voideltuun kakkuvuokaan ja sivele pinta tasaiseksi. Paista 160 asteessa noin 50 minuuttia. Valmista kuorrute kakun paistuessa. Pane vaahtokarkit ja maito pieneen kattilaan ja lämmitä varovasti, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet.Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kovaa. Sekoita munanvalkuaiset jäähtyneeseen vaahtokarkkiseokseen ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt, kuorruta se vaahtokaramelliseoksella.