Piti leipoa jotain, mihin saisin laitettua tekemiäni marsipaanikukkasia. Tämä ohje on napattu Maittavat suklaaherkut -kirjasta (s. 28). Itse suklaakakku oli mielestäni todella hyvää, mutta vaahtokarkkikuorrutus ei ollut minun mieleeni.
Suklaa-Vaahtokarkkikakku
85 g suolatonta voita
2½ dl hienoasokeria
½ tl vaniljatiivistettä
2 munaa
85 g tummaa suklaata
1½ dl piimää
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
Kuorrute:
175 g vaahtokarkkeja
1 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl hienoasokeria
Vaahdota voi, sokeri ja vaniljatiiviste kuohkeaksi. Vatkaa sitten vähitellen joukkoon munat. Sulata suklaa, lisää siihen piimä ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola toiseen kulhoon. Lisää suklaaseosta ja jauhoseosta vuorotellen munaseokseen. Laita taikina voideltuun kakkuvuokaan ja sivele pinta tasaiseksi. Paista 160 asteessa noin 50 minuuttia. Valmista kuorrute kakun paistuessa. Pane vaahtokarkit ja maito pieneen kattilaan ja lämmitä varovasti, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet.Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kovaa. Sekoita munanvalkuaiset jäähtyneeseen vaahtokarkkiseokseen ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt, kuorruta se vaahtokaramelliseoksella.
lauantai, 14. heinäkuu 2007
Kommentit